Wednesday, 20 June 2012


Premium Beautiful mengatasi masalah keputihan
Pernah tak kita menghadapi masalah-masalah di bawah:

- Kena pakai panty-liner’ tiap-tiap hari?
...
- Keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
- Kegatalan pada kemaluan?
- Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?

Sekiranya JAWAPAN anda kepada persoalan diatas “YA”... Maka pasti ada kerunsingan dan keresahan terhadap perkara tersebutkan...

Pada amnya wanita menganggap keputihan itu adalah normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi, sebenarnya Keputihan jika tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda. Ditambah pula dengan risiko ketidakhamilan akibat daripada Keputihan.

Dengan Premium Beautiful, yang dilengkapi dengan Far Infrared Ray (FIR) serta jaring-jaring yang halus akan mengelakkan kelembapan, pembiakan kulat serta fungus dan akan menyahkan bau keputihan tersebut. Insya-allah makin lma masalah keputihan ini akan beransur pulih.

Rajah menunjukkan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj anda 

 Cal Nurul 0196520391 untuk maklumat lanjut k!
 

Tuesday, 19 June 2012

Bankrupsi di usia muda


Menurut Pensyarah Jabatan Pengurusan Sumber dan Pengajian Pengguna, Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dr Laily Palm, bilangan individu muflis pada usia muda di negara ini dibimbangi meningkat sekiranya golongan tersebut tidak dapat mengawal diri ketika berbelanja di Internet.

Jika dilihat trend berbelanja golongan muda terutamanya di kalangan pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) pada masa kini, mereka seolah-olah tidak teragak-agak untuk berhabis wang demi memenuhi keinginan semata-mata.

Nah, apa tunggu lagi, tak kan nak tunggu bankrup baru nak buat bisnes?? Jom join Nurul buat bisnes Premium Beautiful untuk masa depan yang bebas daripada hutang dan masalah kewangan.


Call Nurul 0196520391

Sunday, 17 June 2012

Premium Beautiful membantu untuk mendapatkan anak

Fungsi Premium Beautiful boleh membantu untuk mendapatkan anak dengan:

1) Akan membantu menstabilkan kedudukan rahim di mana rahim akan berada di posisi yang betul

...
2) FIR dalam Premium Beautiful akan membantu melancarkan darah ke seluruh badan dan seterusnya membantu proses penyuburan

3) Kegemukan yang merupakan salah satu faktor menyukarkan untuk mengandung. Oleh itu, Premium Beautiful akan dapat menurunkan berat badan ke berat badan ideal

4) Pemakaian Premium Beautiful yang mengandungi FIR secara konsisten akan membantu menstabilkan hormon badan secara semulajadi.
 





 Jadi rakan-rakan yang menghadapi kesukaran, insya-allah saya boleh bantu, hubungi Nurul 0196520391

Saturday, 16 June 2012

SLIP DISK



Wah, dah lama benar tak update3 blog. Ok, bagi kaum wanita di luar sana yang menghadapi masalah slip disk, dah ada banyak testimonial daripad pengguna korset Premium Beautiful yang menghadapi slip disk dan juga sakit belakang. Sebelum itu, Nurul akan bagi brif tentang slip disk.


Latarbelakang slip disk

The disks are protective shock-absorbing pads between the bones of the spine (vertebrae). The disks of the spine are also referred to as intervertebral disks. Although they do not actually "slip," a disk may move, split, or rupture. This can cause the disk cartilage and nearby tissue to fail (herniate), allowing the inner gel portion of the disk to escape into the surrounding tissue. This leaking jelly-like substance can place pressure on the spinal cord or on an adjacent nerve to cause symptoms of pain, numbness, or weakness either around the damaged disk or anywhere along the area supplied by that nerve.
Many people experience no symptoms from a herniated disk, and the majority of people who have herniated disks do not need surgery.
The layman's term "slipped disk" is, therefore, a misnomer and actually refers to a condition whereby portions of an abnormal, injured, or degenerated disk have protruded against adjacent nerve tissues. This condition is also known as a herniated disk, ruptured disk, or prolapsed disk. The most frequently affected area is in the low back, but any disk can rupture, including those in the neck.



Cross-section (side view picture) of herniated disk between L4 and L5 (the forth and fifth lumbar vertebrae)



Cross-section (vertical) of lumbar disc herniation into spinal
canal

Source:http://www.emedicinehealth.com/slipped_disk/article_em.htm





Ok, jadi sekarang sedikit sebanyak kita dah tahu mengenai slip disk. Sekarang kita cerita pula bagaimana Premium Beautiful boleh membantu mengatasi masalah slip disk.


1) Premium Beautiful boleh membantu membetulkan postur badan dalam keadaan berdiri, duduk, memandu dan sebagainya.


2) Premium Beautiful mempunyai rekaan bentuk yang unik yang mengikut bentuk badan wanita, yang akan mengagihkan lemak secara konsisten.


3) Premium Beautiful yang menggunakan asas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan dengan anugerah Superbrand.


Jadi sekarang kita sama-sama tahu tentang kelebihan Premium Beautiful. Bagi sesiapa yang ingin tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh hubungi Nurul 019-6520391.

Saturday, 18 February 2012

ANUGERAH SM/SSM 2012

Pada 18 Februari 2012 (Sabtu), ada Majlis Anugerah Sales Manager dan Senior Sales Manager (SM/SSM). Bestnye rasa dapat naik stage walaupun tengah mengandung, hehe. Masa sampai kat Menara PGRM tu, jumpa dengan Aisyah dulu, ambil bunga dari Kak Salha dan Aisyah. Lama dah tak dapat bunga, last masa konvo kat UiTM tahun 2007. Lawa sangat, terima kasih banyak-banyak ye leader-leader yang disayangi.





Dapat lagi door gift dari Hai-O. Menarik kan, produk terbaru untuk anti-penuaan. Pada sesiapa yang berminat boleh cal Nurul 0196920391.



Lepas tu, tunggu la giliran nak naik pentas. Semasa tunggu tu, ada video dan ucapan dari CDM yang telah pun berjaya. Rasa bersemangat sangat bila tengok kejayaan semua. Insya-allah, Nurul dan business partner, Azura MN akan berusaha untuk capai langkah yang seterusnya. Lepas tu, dapat plak hadiah dari leader Sheila, terima kasih, cute sangat ladies wallet ni. Warna emas lagi tu! 


Dalam pukul 4 petang lebih, tibalah giliran untuk SM yang pegang kad warna oren. Masa giliran Nurul, jadi orang yang pertama untuk SM kad warna oren, semuanye atas kebijaksanaan leader, suruh beratur je dulu kat luar pintu walaupun belum dipanggil lagi.





Tup, tup, tup jadi orang yang pertama naik. Wah!Rasa glamer sangat atas pentas. Semua jurufoto ambil gambar. Apalagi, senyum melebar la Nurul. Hehe. Naik pentas pun sudah, ambil gambar pun sudah. Terus tarik Kak Salha untuk bergambar. CDM yang sangat lawa. Dressing mengancam. Vogue habis!



Pape pun, sekarang Nurul rasa lebih semangat untuk buat bisnes. Tengok tu, dua-dua pakai jubah stail sama. Business partner la katakan. Jom Azura MN. Kita terjah Karnival WOW, Putrajaya 23-26 Februari 2012. Jumpa anda di sana!

Nurul 0196920391


Saturday, 11 February 2012

PREMIUM BEAUTIFUL DI AKHBAR UTAMA

Dengan pemakaian secara konsisten selama 8 jam sehari, PREMIUM BEAUTIFUL akan dapat mengatasi masalah dalaman wanita seperti senggugut,period tidak teratur,keputihan,slip disk,back pain,migrain,resdung dll,untuk kecantikan pula,insya-Allah akan membantu dlm betulkan postur bdn,rampingkan pinggang,kempiskan perut,naikkan punggung,kecilkan peha n pejalkan buah dada, call


NURUL
0196920391


Monday, 30 January 2012

Darwisy sakit…
Sedihnya rasa, Darwisy kena penyakit tangan, kaki dan mulut (HFM). Bila tengok jari-jari ada bengkak dan ada nanah.Bila buat kajian, sebenarnya HFM ini  penyakit HFM melibatkan tangan, kaki dan mulut seseorang pesakit. Ianya disebabkan oleh jangkitan virus dari kumpulan enterovirus yang boleh menjangkiti sesiapa sahaja terutamanya kanak-kanak berumur 2 minggu hingga 5 tahun.

Virus ini merebak melalui kontak secara lansung (direct contact) dengan titisan atau lelehan yang dikeluarkan dari mulut / hidung / najis pesakit (fecal-oral route). Jangkitan juga boleh berlaku melalui sentuhan lansung dengan  lepuh kulit (blister) pesakit.


Seseorang yang dijangkiti virus ini akan merasa sakit selepas 3 hingga 5 hari selepas terdedah kepada jangkitan virus ini. Kebanyakan pesakit akan sembuh sepenuhnya dalam tempoh beberapa hari.

Jadi sekarang ini, Darwisy duduk dengan nenek dan atuk dia. Rindu la ummi dan ayah dia. Insya-Allah, petang ini, pergi jumpa Darwisy. Semoga cepat sembuh ye sayang. Muah3x